iMessage

Z AppleWikipedia
Přejít na: navigace, hledání

iMessage je služba vyvinutá a provozovaná společností Apple Inc. Tato služba je součástí aplikace Zprávy (pouze iOS 5 a novější, nebo OS X Mountain Lion a novější).

Funkce[editovat]

iMessage umožňuje uživatelům posílat textové zprávy, dokumenty, fotografie, videa, kontaktní informace, a skupinové zprávy přes internet (Wi-Fi, 2G, 3G a LTE) na jiná zařízení iOS nebo OS X jejichž uživatelé tuto funkci využívají, čímž poskytuje alternativu k běžným SMS / MMS zprávám pro většinu uživatelů.

iMessage je přístupný prostřednictvím aplikace Zprávy na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch (iOS 5 nebo novější), nebo na Macu s operačním systémem OS X Mountain Lion nebo novější. Majitelé těchto zařízení se mohou registrovat pomocí e-mailové adresy, a majitelé iPhonů mohou navíc registrovat i svá telefonní čísla.

Historie[editovat]

iMessage bylo oznámeno Scottem Forstallem 6. června 2011 na WWDC 2011. Verze aplikace Zprávy s podporou iMessage byla zahrnuta v aktualizace iOS 5 vydané 12. října 2011.

16. února 2012 Apple oznámil, že nová aplikace Zprávy pro OS X s podporou iMessage, nahradí stávající iChat, a bude součástí OS X Mountain Lion. Mountain Lion s klientem pro iMessage, byl uvolněn o čtyři měsíce později 25. července 2012.

23. října 2012, rok po uvolnění iOS verze, generální ředitel Tim Cook oznámil, že uživatelé zařízení Apple odeslali 300 miliard zpráv pomocí iMessage a že Apple doručuje v průměru 28 tisíc zpráv za sekundu.