Editace stránky Steve Wozniak

Přejít na: navigace, hledání

Varování: Nejste přihlášen(a). Pokud uložíte jakoukoli editaci, bude vaše IP adresa zveřejněna v historii této stránky. Pokud se přihlásíte nebo si vytvoříte účet, budou vaše editace připsány vašemu uživatelskému jménu a získáte i další výhody.

Editace může být zrušena. Zkontrolujte a pak potvrďte změny zobrazené níže.
Aktuální verze Váš text
Řádka 8: Řádka 8:
 
}}
 
}}
  
'''Stephen Wozniak''' či '''Steve Wozniak''' (polsky: Woźniak) je počítačový inženýr a filantrop. V letech [[1973]]-[[1976]] pracoval ve firmě Hewlett-Packard, kde navrhoval programovatelné kalkulátory. Roku 1976 založil se [[Steve Jobs|Stevem Jobsem]] firmu [[Apple|Apple Computer]], kde pracoval do roku [[1985]]. Poté s pár přáteli založil vlastní společnost [[CL 9]], která vyvinula a uvedla do prodeje první univerzální dálková ovládání. Později pracoval jako učitel a věnoval se charitativním akcím v oblasti školství.
+
'''Stephen Wozniak''' či '''Steve Wozniak''' (polsky: Woźniak) je počítačový inženýr a filantrop. V letech 1973-1976 pracoval ve firmě Hewlett-Packard, kde navrhoval programovatelné kalkulátory. Roku 1976 založil se [[Steve Jobs|Stevem Jobsem]] firmu [[Apple|Apple Computer]], kde pracoval do roku 1985. Poté s pár přáteli založil vlastní společnost CL 9, která vyvinula a uvedla do prodeje první univerzální dálková ovládání. Později pracoval jako učitel a věnoval se charitativním akcím v oblasti školství.
  
 
Přestože již nepracuje v Applu, dostává ročně na svůj účet 100 000 dolarů.
 
Přestože již nepracuje v Applu, dostává ročně na svůj účet 100 000 dolarů.
  
V roce [[2006]] vydal autobiografii s názvem iWoz, která vyšla i v českém překladu.
+
V roce 2006 vydal autobiografii s názvem iWoz.
  
 
{{DEFAULTSORT:Wozniak, Steve}}
 
{{DEFAULTSORT:Wozniak, Steve}}

Všechny příspěvky do AppleWikipedia jsou zveřejňovány podle licencí Creative Commons Uveďte autora – Zachovejte licenci 3.0 Unported (podrobnosti najdete na AppleWikipedie:Autorské právo). Pokud si nepřejete, aby váš text byl nemilosrdně upravován a volně šířen, pak ho do AppleWikipedia neukládejte.
Uložením příspěvku se zavazujete, že je vaším dílem nebo je zkopírován ze zdrojů, které nejsou chráněny autorským právem (tzv. public domain). NEVKLÁDEJTE DÍLA CHRÁNĚNÁ AUTORSKÝM PRÁVEM BEZ DOVOLENÍ!

Storno | Pomoc při editování (otevře se v novém okně)

Tato stránka je zařazena v jedné skryté kategorii: